lördag 31 oktober 2009

CR 2032. Ett batteri med "knapp energi"!

Hehö. Fattar du skämtet: Knapp energi. CR2032 är ju ett knappcellsbatteri. Hihi.
Jaja. hursomhelst.
Jag tänkte påpeka att samma batteri användes på de flesta moderkort och även i de flesta internetbanksdosor.


Således: Har du ett moderkort som gått sönder går det bra att skörda batteriet från det för att sedan stoppa in det i din bankdosa. Tänk på att inte dröja för många sekunder mellan det du fått ut det gamla batteriet och att du stoppar in det "nya". Sätter du det åt fel håll måste bankdosan bytas ut på närmaste kontor.


För övrigt är det ju synd att man skall behöva få denna möjligheten eftersom det mest av allt pekar på att moderkort inte håller så bra som de en gång i tiden gjorde. De senaste 10 åren verkar det som att kvalitén gått stadigt nedåt. Man skulle kunna försvara det hela med att de som köper moderkort separat brukar tröttna fort och villa köpa nytt innan det går sönder i alla fall, men då glömmer man att "vi" även plockar ihop datorer åt vänner och bekanta. De brukar inte alls tycka det är skoj att få/behöva köpa nytt.
Moderkortet på bilden tillhör en vän som använt det i 1,5 år typ innan det brakade ihop. Om du är lite intresserad så kan du kolla specarna på kortet och förbryllas över följande: Jag bytte till ett Asus M3N78-VM, och det fungerade att köra igång befintligt Windows XP och installera relevanta chip set-drivers osv och sedan var det finfint!
Jag blev förvånad, och kollega Micael sade: Det går ju inte!
Kul!

PS:
Man brukar ju vara tvungen att ominstallera XP från scrach vid moderkortsbyte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar