onsdag 16 september 2009

Jordubbssylt

Det finns massor med saker och ting som våra mor- och farföräldar höll på med som jag anser att vi något yngre borde ta tillbaka. Hur länge sedan var det du senast kokade sylt? Kanske har du aldrig... Det man slås av första gången man slänger ihop en laddning är hur enkelt det är och hur lite disk det blir. Jag råkade köpa en "shit load" jordgubbar för åtminstone mer än ett år sedan. Det handlar om riktigt, riktigt snygga fint rensade gubbar som dock verkar vara ratade från finare, dyrare laddning. Detta pga. att inget bär var fullständigt, fullständigt MOGET! Det var alltså en 2,5 kilos påse som kostade 49,90 och idag blev till sylt. Om man när sylten fortfarande är het, tappar sylten i konserburkar med lock så får den oändlig lagringstid i rumstemperatur. För övrigt är det lyx att ha en mor man kan ringa och tala gelatinblad med.

Posted by ShoZu

2 kommentarer:

  1. Gött med sylt!
    Det har jag inte gjort på säkert 5 år eller något. Och då blev det marmelad av nypon. Men det var gott!

    SvaraRadera
  2. Jadu Rosita. Då måste du göra mer snart! Min jordgubbssylt blev mycket rinnig vilket gör den lämplig till att få bo i filmjölk och youghurt.

    SvaraRadera